Duitsland / Frankrijk / Luxemburg

9 t/m 25 augustus 2019

In de zomer van 2019 hebben we geen vaste plannen voor onze bestemming. We volgen de weersverwachting en vertrekken naar Duitsland, waar het nog zonnig is. We komen terecht in de Spessart, een gebied in de buurt van Frankfurt. We verblijven een aantal dagen in een hotel in de bossen bij Dammbach. We brengen de tijd door met wandelen in de omgeving en en een bezoek aan Aschaffenburg, een stad in de buurt met een historisch centrum en een kasteel. 

De weersverwachting voor Zuid Duitsland, waar we eigenlijk naartoe willen, is zodanig slecht dat we besluiten naar het Zwarte Woud te rijden, waar het beter weer is. Hier verblijven we een aantal dagen in Gengenbach, een leuk klein stadje met een gezellig centrum. We maken wandelingen in de omgeving en een motortocht. 

Na het Zwarte Woud steken we over naar de Franse Elzas. We verblijven in Itterswiller, een piepklein dorpje tussen de wijnvelden. We maken mooie wandelingen en motortochtjes en brengen een bezoek aan het toeristische, historische stadje Riquewihr. We hebben alle dagen mooi weer en genieten van de prachtige omgeving. 

De weersverwachting in de rest van Noord Frankrijk is niet geweldig en we besluiten naar Luxemburg te rijden. We vinden een leuk hotel in Vianden, een stad in de bergen van Luxemburg, met een kasteel wat op de stad uitkijkt. Ook hier verblijven we een aantal dagen en maken mooie wandelingen in de omgeving. Ook hier hebben we heerlijk zomerweer. 

Na ons verblijf in Vianden rijden we door naar Nederland en maken nog een tussenstop in Valkenburg voordat we doorrijden naar huis.