Engeland-Wales

5 t/m 26 mei 2022

Drie weken met de auto naar Peak District in Engeland, Snowdonia in Wales en Lake District in Engeland geweest. In elke gebied ongeveer een week doorgebracht, in vakantiehuisjes en een appartement. Afwisselend mooi weer en regen gehad. Fietstochten en wandeltochten gemaakt.

In Peak District verblijven we in Landal Park Darwin Forest, in de buurt van Matlock. We maken mooie uitstapjes; wandelen over de 517 mtr hoge Mam Tor en fietsen over een oude spoorlijn door het Wye Dale bij Bakewell. Ook een fietstocht op een andere voormalige spoorlijn van Parsley Hay naar High Peak Junction bij Cromford. Een wandeling in de omgeving van Ashford-in-the-Water, langs de Monsal Head en door het Deep Dale. Een wandeling in de regen over de Stanage Edge, een lange rots rand vlakbij Heathersage. Twee fietstochtjes, rondje om het Carrington meer en de Tissington route over een voormalige spoorlijn. 

In Wales verblijven we in een huisje in Cearnarfon, een gezellig havenstadje. We maken een lange wandeling in Snowdonia, vanuit Beddgelert de heuvels in. Fietstochtje langs de kust in de omgeving van Cearnarfon. Bezoeken een Leisteen museum in Llanberis en maken een wandeling om het meer. 

In Lake District verblijven we in een appartement van een hotel aan het Thirlmere meer. Een prachtige lokatie. Maken een mooie wandeling bij de Aira Force watervallen en beklimmen de Gowbarrow Summit, in de buurt van Ullswater. Fietsen naar Keswick en omgeving, langs de stonecirkel van Castlerigg en langs het Thirlmere lake. Wandelen naar de top van de Cat Bells, een prachtige wandeling met mooie vergezichten over Lake District. Wandelen in een hevige regenbui naar de top van de Helvellyn, de op 2 na hoogste berg van Engeland, 949 mtr hoog. De berg ligt achter het hotel aan het Thirlmere meer. Fietsen naar Grasmere. Als laatste een wandeling bij Bownes-on-Windermere naar de top van de Brant Fell.