Spanje - Portugal

19 augustus t/m 16 september 2017

In de zomer van 20-17 maken we een motorrondreis door Spanje en Portugal. We starten na een rit door Belgie en Frankrijk in Tudela. Een stad net over de Pyreneeën in het noorden van Spanje. In de stad wemelt het van de ooievaars die er hun nesten hebben en ‘s avonds massaal neerstrijken in de stad. In de buurt van Tudele ligt het natuurgebied Bardenas Reales. Een droog woestijngebied met vreemde rotsformaties. Het gebied is in het verleden in veel speelfilms gebruikt. Hier maken we een fietstocht op gehuurde fietsen. Vanuit Tudela rijden we naar Nava de Santullán, waar we in een oud kerkgebouw met herberg overnachten, hotel La Posada Del Santuario. Een landelijk gelegen, sfeervol en rustig plekje. Vandaaruit rijden we over perfect onderhouden wegen door een prachtige omgeving naar León. Ook in León verblijven we maar één nacht, in een prachtig oud klooster, hotel Real Colegiata San Isidoro. De volgende dag rijden we naar Portugal en verblijven daar een aantal dagen (zie foto’s in volgende blok). 

Vanuit Portugal rijden we naar Salamanca waar we twee nachten verblijven in hotel Las Claras. We nemen een dag de tijd om de mooie stad te verkennen en bekijken. Salamanca heeft prachtige pleinen en historische gebouwen, die ook ‘s avonds mooi verlicht zijn. Vervolgens rijden we door prachtige landschappen naar Avila, een oude ommuurde stad waar op dat moment een middeleeuws feest aan de gang is. In de oude binnenstad wordt gefeest en iedereen is verkleed. We verblijven één nacht in het hotel Palacio de los Velada. De volgende dag rijden we naar Guadelupe, een klein stadje met een enorme kathedraal en klooster. Op zaterdagavond zit de kerk helemaal vol. 

Vanuit Guadelupe rijden we naar Cordoba waar we twee nachten verblijven in hotel Oasis. In Cordoba bezichtigen we de Mezquita, een prachtig gebouw waar het moorse en katholieke verleden van de streek is samen gesmolten in een gebouw. Een prachtig gebouw met een rijke historie. Van hieruit rijden we naar Ronda, waar we één nacht verblijven in hotel Catalonia Ronda. Dit hotel is gevestigd in een oud bankgebouw en vanaf het dak kijk je in de stierenarena. Ronda staat bekend om de brug over de kloof en de prachtige vergezichten. Vanuit Ronda rijden we naar Mojácar aan de kust ten zuiden van Murcia. Hier verblijven we drie nachten in een strandhotel vol spanjaarden, hotel Marina Playa. 

Na lekker gerelaxt te hebben rijden we door naar Valencia waar we twee nachten verblijven in hotel Malcolm & Barret. Valencia is een prachtige veelzijdige stad waar veel te zien en te doen is. We lopen door het Ciudad de las Artes y las Ciencias met gebouwen ontworpen door Santiago Calatrava. En maken een fietstocht door de droge rivierbedding die is veranderd in een langgerekt park. Prachtige stad. Valencia is onze laatste bestemming; de volgende dag vertrekken we richting Frankrijk en overnachten nog in Biescas, voordat we via Frankrijk en Belgie naar huis rijden. Het was een prachtige reis. 

Vanuit Noord-Spanje rijden we Noord-Portugal binnen en verblijven eerst in het Peñeda Gerês gebied, in hotel Miracastro in Castro Laboreiro, waar we een prachtige wandeling maken. Daarna rijden we naar Porto, een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. In Porto hebben we twee dagen om de stad te bezichtigen en dat valt niet mee; er valt veel te zien. 

Vanuit Porto rijden we naar het gebied Mateigas, waar we één nacht verblijven en daarna weer terugrijden  naar Spanje.