Frankrijk

2 t/m 31 juli 2022

Deze zomer voor het eerst zonder motor en met caravan op stap. Naar Frankrijk.

Opaalkust. Op 1 juli hebben we onze nieuwe caravan opgehaald en ingericht met onze eigen spulletjes. Vervolgens zijn we op 2 juli vertrokken naar een camping in Brabant waar we een paar dagen hebben proef gekampeerd. Dat ging goed en na een paar aanvullende spullen te hebben gekocht zijn we vertrokken, via Valkenburg, naar de Opaalkust in Frankrijk, waar de vakantie pas echt begon. Van 10 tot 16 juli 2022 verbleven we op een camping bij Hervelinghen in de Opaalkust bij Calais. Camping Les Voiles des 2 Caps. Deze dagen hebben we gefietst en gewandeld in de omgeving en bezochten we verschillende plaatsen, zoals Wimereux (met gezellige boulevard), Cap Blanc Nez (met gedenknaald), Wissant (aan de kust), Boulogne Sur Mer (met prachtige bloemen en parken), Cap Gris Nez (met vuurtoren en zicht op de Engelse krijtrotsen en het Kanaal) en Mont du Couple (drone foto’s gemaakt bij zonsondergang).

Normandië. Op 16 juli zijn we naar Normandië gereden, waar we een paar dagen op een kasteelcamping hebben gestaan in Le Brévedent. De camping heet ook zo. Een mooie camping met ruime schaduwplekken aan een watertje. Ook hier gefietst en gewandeld in de omgeving en bezochten we leuke plaatsen, zoals Pont-L’Eveque, Cormeilles, Deauville en Lisieux (met de grote basiliek). We zaten in het departement Calvados, bekend van de Calvados en Cider. Veel appelboomgaarden dus.

Bretagne. Op 21 juli vertrokken we naar Bretagne, onze volgende bestemming, Pléboulle. We stonden daar op een ruime plek op een eenvoudige maar rustige camping. We bezochten de volgende plaatsen: Cap Fréhel (met mooie zonsondergang en ruige kust), Erquy, Saint Cast Le Guildo (met mooi strand) en Dinard (met strand en standbeeld van Hitchcock).

Loire. Op 26 juli zijn we naar de Loire gereden. Naar camping L’Orangerie de Beauregard in Villedômer. Ook hier hebben we weer gefietst in de omgeving en mooie plaatsen bezocht, zoals Amboise (met gezellig centrum en mooi kasteel), Tours (met prachtige basiliek) en Blois (met prachtig groot kasteel met indrukwekkende inrichting). Daarna met tussenstop in Noord-Frankrijk weer naar huis gereden.