Italië

23 juli t/m 20 augustus 2016

In de zomer van 2016 hebben we een motorrondreis gemaakt door Noord-Italië.

Onderweg naar Italië hebben we een paar dagen doorgebracht in Berchtesgaden, Zuid-Duitsland. Daar hebben we gewandeld, een boottochtje op de Königssee en een motortoertocht gemaakt. De wandeling liep door de Wimbachklamm, een spectaculaire kloof. 

Vanaf Berchtesgaden zijn we naar Italië, de Dolomieten gereden. Daar verbleven we in Arabba, in het Sporthotel Arabba. In vier dagen Dolomieten hebben we gewandeld en rondgetoerd door het prachtige gebied. Eerst een wandeling vanuit Arabba en een paar dagen later een wandeling naar de hoogste piek, de Piz Boé. 

Van de Dolomieten gingen we door naar San Gimignano, het dorp met de torens in de Toscane. We verblijven in hotel Albergo Le Colline, even buiten San Gimignano. 

Vanaf San Gimignano rijden we naar Levanto, waar we verblijven in Hotel Oasi. Van daaruit bezoeken we de Cinque Terre, een reeks van kleine dorpen tegen de berghellingen langs de kust van Toscane. 

Na ons verblijf in Cinque Terre rijden we weer richting het noorden, naar Piemonte. Daar verblijven we in hotel Ca’ Del Lupo in Montelupo Albese. Hier verblijven we drie dagen en maken een wandeling en een toertocht.