IJsland

9 t/m 16 oktober 2021

Fotografiereis georganiseerd door IJsland Tours. De reis is een initiatief van Alumni NAVB die 10 jaar bestaat. Onder begeleiding van de IJsland kenner Gerry van Roosmalen hebben we met 8 leden van Alumni NAVB een mooie fotografiereis gemaakt door het westen en zuiden van IJsland. De weersomstandigheden waren over het algemeen goed; slechts een dag was het minder met veel regen. We verbleven in groepsaccommodaties en moesten zelf koken en ontbijt maken. Dat had als effect dat er een fijne saamhorigheid ontstond en een leuke sfeer.

Gerry bracht ons naar de mooiste locaties; soms was het er erg druk met toeristen, maar vaak ook zonder die drukte en konden we zonder belemmeringen vrij fotograferen. Dat heeft geresulteerd in een collectie mooie foto’s. 

De locaties waar we allemaal zijn geweest zijn: De basaltkolommen van Gerduberg; het zwarte kerkje en strand van Budir; de grillige kust van Arnarstapi; de oranje vuurtoren met kliffen van Svötuloft; de watervallen van Kirkjufell; de kloof van Thingvellir met waterval Öxararfoss; de geiser Strokkur; de waterval Gullfoss; de gletsjer Solheimajökull; het zwarte strand van Reynisfjara met de Reynisdrangar; de mossen van Eldhraun; het gletsjermeer Fjalsárlon; gletsjermeer Jökulsárlon; de berg Vestrahorn met de zwarte duinen; de waterval Skutafoss; het strand met de ijsklompen van Jökulsárlon; de waterval Fossalar; de waterval Gluggafoss; de heetwaterbron van Gunnuhver; de grillige rotsen van Reykjanesta. 

Van de hele reis is ook een film gemaakt die een goede impressie geeft van de hele reis. Zie onderaan deze pagina.