Wit en grijs

Dit weekend zijn we aan een nieuw project begonnen. De buitenkant van het huis schilderen; een flinke klus, want het is alweer 11 jaar geleden. Maar ja, John is met pensioen en ik bijna en de geplande meivakantie gaat niet door. Tijd genoeg, dus dan ga je maar klussen. Het is de derde keer dat we het huis schilderen; de eerste keer was het geel met rood, de tweede keer wit en blauw en nu dus wit met grijs.

Vrijdag eerst naar de schilder om alvast wat potten verf en kwasten te halen. Met de kleurenstaal erbij een mooie kleurcombinatie uitgezocht. Over de kleur zijn we het snel eens: wit en grijs. Ik heb al een tijdje in mijn hoofd dat ik ook de gele bakstenen geverfd wil hebben, maar heb daar geen ervaring mee. De schilder geeft ons goed advies en we kiezen voor een lichtgrijze speciale muurverf waarbij het niet nodig is om de muur eerst te behandelen met een voorstrijk. Dus het houtwerk (kozijnen, boeien, houten punt en carport) wordt wit; alle draaiende delen donkergrijs en de bakstenen lichtgrijs.

Zaterdag zijn we begonnen met het houtwerk van de serre te schuren en in de grondverf te zetten. John doet het schuurwerk, ik doe het schilderwerk. Allebei datgene waar we goed in zijn 🙂 Zondagochtend de achterdeur met kozijn nog even gedaan. Verder niets, want het is zondag en dan ga je niet met schuurmachines e.d. aan de gang. Het eerste resultaat is veelbelovend; de kleurencombinatie is top, zelfs in de grondverf. Vanaf morgen weer verder. Hopelijk blijft het nog een paar weken schitterend weer, zoals vandaag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *