De zomer van 2020

Het is een tijdje stil geweest op mijn blog, maar dat betekent niet dat ik stil heb gezeten. Vanaf 1 augustus ben ik met (pre)pensioen en heb mij nog niet verveeld. Maar ik wil toch graag even delen hoe ik de zomer van 2020 heb beleefd. Een zomer in een jaar dat volledig door COVID19 wordt beheerst. Het plan was om mooie motorreizen door Europa te maken, maar het pakt anders uit. Onze geplande reis in mei naar Wales hebben we al moeten annuleren vanwege het virus en omdat alles zo onzeker blijft, hebben we ook maar geen reisplannen voor de zomer gemaakt. We besluiten om in Nederland te blijven en van week tot week te bekijken wat we gaan doen. Wat hebben we dan dan zoal gedaan?

Wandelen

We hebben prachtige wandelingen gemaakt op de Veluwe, langs de IJssel, op de Holterberg, de Lemelerberg, de voormalige vliegbasis Twenthe en andere mooie natuurgebieden in de omgeving. Hoogtepunten waren de NS-wandeling door de Veluwerand van Station Dieren naar Station Velp. Door prachtige bossen en over de Posbank langs waterlopen en beken naar Velp. Prachtig. En de wandeling op en rond de voormalige vliegbasis Twenthe. Emotioneel momentje omdat ik er bijna 10 jaar met heel veel plezier heb gewerkt, maar tegelijk mooi om te zien dat er nog zoveel bewaard blijft en natuur en bedrijven mooi geïntegreerd zijn. 

Vakantie

In augustus hebben we een week op Texel doorgebracht. Precies in de week dat het bijzonder mooi weer was, met temperaturen boven de 30° in Nederland, maar iets koeler op Texel en dus heerlijk weer. We hebben een week in een leuk hotelletje in De Koog gezeten, waar we niet veel last hebben gehad van de COVID19 maatregelen. Afstand houden en handen wassen, verder gewoon doen waar je zin in hebt. Kirsten, Lennart en de twee meiden zaten ook op Texel en we hebben samen leuke dingen gedaan. We hebben prachtige fietstochten gemaakt, lekker op het strand gelegen, vaak op terras gezeten, Ecomare bezocht en verschillende dorpen bekeken. Ik was nog nooit eerder op Texel geweest en mijn beeld van Texel is nu definitief het beeld van een zonnig eiland met mooie stranden en gezellige terrassen; mooie natuur en altijd mooi weer! 

De week op Texel smaakte naar meer en we hebben in september een midweek Zeeland gedaan. Een leuk hotel in Westkapelle, vlak aan de kust van Walcheren, van waaruit we mooie tochtjes hebben gemaakt. Ook nu mooi weer met lekkere temperaturen. We hebben mooie fietstochten gemaakt en gewandeld. Nog steeds met de beperkingen van de COVID19 maatregelen, maar we hebben er uiteindelijk niet veel last van gehad.  

Motortripjes

We wilden ook nog een paar motortochten maken. We zijn een paar dagen naar Limburg geweest op de motor. We hebben een hotel in Vlodrop, in het Meinweg natuurgebied, geboekt. Van daaruit hebben we een motortocht gemaakt langs de bruinkool groeves in Duitsland. Een indrukwekkend gebied met uitgestrekte bovengrondse groeves waar met enorme machines de bruinkool voor de elektriciteitscentrales wordt gewonnen. Bij elke groeve zie je in de buurt dan ook meerdere centrales staan. Een kwart van de elektriciteit in Duitsland komt van bruinkoolcentrales. Nog steeds verdwijnen er hele dorpen als gevolg van de uitbreiding van de groeves. Heel indrukwekkend om van dichtbij te zien. 

Als laatste grote motortrip zijn we een paar dagen naar Friesland geweest. Een geweldig hotelletje gevonden in Veenwoudsterwal. Oergezellig, ondanks de coronamaatregelen. We hebben een prachtige tocht langs de waddenkust gemaakt en een bezoekje gebracht aan het mooiste dorp van Nederland, Winsum. 

Verder hebben we nog diverse dagtochtjes op de motor gemaakt, zoals een tochtje naar Giethoorn, wat nu heerlijk rustig is zonder de Chinese toeristen.

Kortom

Kortom, ik heb mij prima vermaakt de afgelopen zomer. Het niet meer dagelijks aan het werk te hoeven went heel snel. Onbewust was ik thuis best vaak nog met werk bezig, bepaalde zaken die je niet los kan laten, zonder er overigens stress van te hebben. Daar heb ik nu totaal geen last meer van en dat voelt erg ontspannen. Ik kan mij nu lekker op andere zaken richten, zoals mijn fotografie. Samen vermaken wij ons prima. We moeten alleen nog een beter dagritme vinden, maar daarover een volgende keer meer…… 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *