Van hoog niveau

Deze week wordt grof geschut ingezet voor het schilderwerk. Om bij de schoorsteen te komen hebben we een hoogwerker gehuurd. Zo’n knikarm met een bakje eraan. Onze schoorsteen is ruim 9 meter hoog, dus met een ladder naar boven is geen optie. De eerste keer naar boven met zo’n ding is best eng. Ik heb normaal gesproken geen hoogtevrees, maar zo’n wiebelding is toch wel even iets anders. Heel voorzichtig stapje voor stapje uitproberen hoever die arm kan reiken. Bij iedere beweging begint dat bakje te wiebelen. En af en toe hoor je iets kraken, maar het gaat allemaal goed. Gelukkig waait het niet boven. Uiteindelijk moet je er gewoon op vertrouwen dat dat ding technisch in orde is en mijn gewicht gemakkelijk kan dragen.

Eerst met de hoge druk reiniger de schoorsteen helemaal schoon gemaakt. Deze was na zoveel jaar behoorlijk smerig en begroeid met mos. Alles schoon gespoten zodat de steen geverfd kan worden. Vervolgens heeft John het houtwerk in de nok geschuurd, zodat ik deze daarna in de grondverf kan zetten. Daarna ook alvast een stuk van de schoorsteen grijs geverfd. Je kan het maar gedaan hebben met zo’n wiebelding. Negen meter is toch best hoog.

Gisteren en vandaag de schoorsteen twee keer geverfd en de houten vlakken naast de schoorsteen in de grondverf gezet. Het houtwerk in de nok van de carport al helemaal afgelakt. Lekker doorgewerkt vandaag en de voorspelde regen is gelukkig uitgebleven. Het was wel bijzonder koud, vanmorgen vroeg 2 graden en later iets warmer. Het bleef de hele dag frisjes. Een heel verschil met vorige week. Hopelijk morgen beter weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *