Een totaal ander huis

Zo was het…..

Vijf weken zijn we nu aan het schilderen aan het huis. Met af en toe een paar dagen pauze. We konden ook even niet verder omdat we moesten wachten op de bestelling van de tweede emmer grijs voor de muren. Op een klein stukje na zijn alle stenen muren nu grijs (de eerste laag) en het ziet er prachtig uit. Een totaal ander huis. Het is best een hele klus, maar het resultaat mag er zijn.

De achterkant

De afgelopen twee weken hadden we in Wales moeten zitten, maar vanwege Covid19 ging onze motorvakantie niet door. Het schilderen is een mooi alternatief. Nu de eerste laag grijs erop zit kan ik de kozijnen aflakken en dan als laatste nog een keer het hele huis rond om de tweede laag grijs op de stenen te schilderen. Ik verwacht dat we daar nog wel een week of twee mee bezig zijn. Ik moet komende maand ook nog een paar dagen werken (mijn laatst dagen voor mijn FLO); eigenlijk een hinderlijke onderbreking van het schilderwerk.

Ons huis is 27 jaar oud (1993) en al het houtwerk verkeert nog in goede staat. We hebben het dan ook altijd goed onderhouden. Slechts een paar kleine slechte plekjes hout die prima met plamuur te behandelen zijn en waar je nu niets meer van ziet. Eén hoek van de dakgoot was er slecht aan toe en daar heeft de timmerman een nieuw stuk ingezet. Het is de hoek waar een steenmarter steeds probeert via de dakgoot onder de dakpannen te komen. Hij heeft daar al een keer een tijdje onder gebivakkeerd en we hebben hem met succes kunnen verjagen en de opening onder de dakpannen dicht gemaakt. Maar de steenmarter blijft van tijd tot tijd terugkomen. Dus moeten we na de reparatie de dakgoot ook weer goed afdekken met gaas om te voorkomen dat hij zich weer onder het dak nestelt.

Als we klaar zijn met schilderen kunnen we weer jaren genieten van ons fijne huis in een fijne buurt en een fijne straat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *