Mijn laatste dagen bij Defensie

Donderdag 2 juli afscheid genomen van mijn collega’s. Na 35 jaar is het nu dan zover, ik ga de dienst verlaten (ik ga met FLO zoals dat heet). De afgelopen 5 jaar heb ik gewerkt bij het Defensie Expertise Centrum Militair & Uitrusting (DECM&U). Eerst drie jaar als plaatsvervangend hoofd en de laatste twee jaar als hoofd van het centrum. Het is een afdeling van totaal 7 personen en bestaat uit een mix van Landmacht infanteristen, Mariniers en Luchtmachters. Wij houden ons bezig met het verbeteren van de kleding en uitrusting van de Nederlandse militairen. De afgelopen jaren zijn wij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe gevechtsuitrusting en de verwerving van nieuwe gevechtskleding. Dit jaar en volgend jaar worden de eerste militairen voorzien van deze nieuwe spullen en over 4 jaar heeft iedere militair nieuwe kleding en uitrusting. Mooie projecten om aan mee te werken. Er zal ongetwijfeld aandacht aan worden besteed in de kranten.

Leuk dagje uit

Donderdag is niet alleen mijn afscheid van de afdeling, maar twee andere collega’s gaan ook weg; zij krijgen een andere functie binnen Defensie. Daarom hebben we er een leuke dag van gemaakt. In de middag hebben we op een schietclub in de Achterhoek kleiduiven geschoten. Als geoefend schutter bij Defensie mag dit geen probleem zijn; toch valt het nog niet mee om met een jachtgeweer met hagel op bewegende doelen te schieten. We kregen ze uit verschillende richtingen gepresenteerd en ze vlogen alle kanten op. Maar na een uurtje schieten ontkwam geen enkele kleiduif en spatte ze allemaal in scherven uiteen. Een leuke middag.

Na het kleiduiven schieten zijn we naar de boerderij van een van de collega’s gereden. Daar hebben we wat gedronken met elkaar en genoten van een heerlijke BBQ. Na het eten het formele afscheid met toespraken en kadootjes. Iedereen kijkt terug op een mooie periode en bevestigt de fijne samenwerking. Het is bijna jammer om afscheid te nemen van dit fijne team, maar ze kunnen heel goed zonder mij. Ik ga lekker genieten van mijn vrije tijd en ga leuke dingen doen. Wat dat is komt vanzelf voorbij in dit blog.

Weer gewoon burger

De rest van deze maand maak ik mijn laatste vakantiedagen op, breng ik nog een bezoek aan de tandarts en dan lever ik eind deze maand mijn telefoon en mijn defensiepas in en dan is het voorbij. Na 35 jaar militair zijn ben ik weer gewoon burger. Nooit meer een uniform aan; heerlijk.

5 gedachten over “Mijn laatste dagen bij Defensie”

  1. Hoi Swanny,
    Geniet van de tijd die komen gaat. Jullie kunnen nu samen alles doen zonder rekening te houden met werk.
    Als je zin hebt wordt dan lid van de KVEO. We hebben maandelijks een leuke bijeenkomst in Oldenzaal waar je nog bekenden tegen zult komen van de Vlb. Twente.
    Groetjes en we moeten nog steeds wat afspreken.
    Wim en Marion

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *